Terör örgütüne ağır darbe

Ağrı, Van, Kars, Ardahan, Iğdır kırsalını içine alan terör örgütü PKK’nın sözde Serhat Eyaleti diye adlandırdığı bölgede Tendürek-Aladağlar bölge sorumlusu Şoreş kod adlı Sercan Erkol’un öldürüldüğü belirlendi. 10 yıldan beri terör örgütünün dağ kadrosunda terörist eylemlerde bulunan Sercan Erkol’un son olarak Tendürek Dağı bölgesinde barındığına dair alınan istihbari duyumlar üzerine güvenlik güçleri teröristin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlarını bu bölgede yoğunlaştırdı.

Teröristin bulunduğu bölgenin vatandaşlarca güvenlik güçlerine ihbar edilmesiyle bölgeyi ablukaya alan güvenlik güçleri teröriste teslim ol çağrısında bulundu. Sağlanan sıcak temasta terörist ölü olarak ele geçirildi. Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsi ve kimlik tespiti ve alınan parmak iziyle teröristin Sercan Erkol olduğu belirlendi.

YARALANDI IRAK’A KAÇIRILDI, İRAN’DAN YURDA SIZDI

Terörist 10 milyon lira para ödüllü kırmızı kategoride aranıyordu. Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarında sözde askeri ve ideolojik eğitim aldıktan sonra sorumlu olarak Tendürek kırsalına gönderilen teröristin kız kardeşi Mercan Erkol’un da 6 yıl önce Diyarbakır’ın Kulp İlçesi kırsalında çıkan çatışmada 16 teröristle birlikte öldürüldüğü bildirildi. 

Terörist Erkol’un Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi kırsalındaki Kato Marinos Dağında da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmadan ağır yaralı olarak Kuzey Irak’a kaçırıldığı ve burada uzun süre tedavi edildikten sonra tekrar İran’ın Kelereş bölgesi sınırından Van’ın Başkale İlçesi kırsalına geçiş yaptığı tespit edildi.

TERÖR ÖRGÜTÜNE BOTAN DARBESİ

Diğer yandan Siirt’in Pervari İlçesi ile Şırnak sınırındaki Herekol Dağı bölgesinde İnsansız Keşif Uçaklarınca silahlı 4 teröristin hareket halinde oldukları belirlendi. Bölgeye Silahlı İnsansız Hava Araçları ile Atak taarruz helikopterleri sevk edildi. Teröristlerin bulunduğu bölge ile kaçış güzergâhları havadan yoğun ateş altına alındı.

Teröristlerin bölgede uzun zamandan beri güvenlik güçlerine yönelik bombalı ve mayınlı saldırı hazırlığı içinde oldukları, saldırı için keşif ve istihbarat çalışması yürüttükleri üzerlerinde ele geçen şifreli örgütsel dokümanlardan tespit edildi.

Operasyonun ardından otopsi ve kimlik tespiti için cesetleri Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan 4 teröristin burada alınan parmak izi ve ölü muayene raporunda, İçişleri Bakanlığı’nın en çok aranan terönristler listesinin 1 milyon lira para ödüllü turuncu kategorisinde aranan Benda Amed kod adlı Semra Ayverdi, Baran Hemlin kod adlı Seyithan Sencer ile 500 bin lira para ödüllü gri kategoride aranan Sarı İbrahim kod adlı Yakup Nişo ile Destina Botan kod adlı Bişenk Durmuş oldukları tespit edildi.

Teröristlerin son 10 yıl içinde toplam 9 eylemde 6’sı güvenlik görevlisi, 5’i sivil vatandaş olmak üzere 11 kişinin şehit edilmesi, 11 kişinin de yaralanması eylemlerine katıldıkları belirlendi.

Teröristlerin altı güvenlik görevlisi ile beş sivil vatandaşın şehit edildiği, altı güvenlik görevlisi ve 11 sivil vatandaşın yaralandığı toplam 9 eyleme katıldıkları belirlendi. Öldürülen teröristlerin terör örgütü PKK’nın sözde Botan sahası diye adlandırdığı Siirt-Şırnak kırsalını içine alan Yazlıca-Herekol Dağı hareketli takım gücü oldukları öğrenildi.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir