Bakan’dan Zeren’in ölümü sonrası tepki çeken savunma

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Aydın Efeler’deki Kredi Yurtlar Kurumu Yurdunda 22 yaşındaki Zeren Ertaş’ın asansör faciasında hayatını kaybetmesi infiale neden oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak TBMM’deki bütçe görüşmelerinde, Zeren’in kaza geçirdiği asansörün bakımının eksiksiz olduğunu, son kontrolün de kazadan 9 gün önce yapıldığını söyledi ve şöyle dedi:

“Asansörün bakım ve kontrolünün yapılmadığı bilgisi asılsızdır. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Her ay periyodik bakımları da yapılmıştır. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Evladımızı geri getiremeyiz ama sorumlular muhakkak cezalandırılacaktır. Bu olay; üzerinden siyasi rant devşirilecek, suiistimal edilecek bir olay değildir.”

“DEVLET EVLATLARIMIZA BAKAMIYOR”

Bu sözlere tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ise, “Siyasi rant devşirmek ne demek? Burada devlete teslim edilen evlatlar ölüyor, devlet evlatlarımıza bakamıyor” dedi.

Bakan Bak, Zeren’in ailesinin “Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz” biçimindeki notunu paylaştı.

Sorumluların adalet önünde hesap vereceğini belirten Bak, “Böyle bir acıyı kimsenin kötü emellerine alet etmesine izin vermeyeceğiz. Karanlık tuzaklarına öğrencilerimizi çekmeye çalışanlar da asla muvaffak olamayacaklar” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x