Bilal Erdoğan’ın, New York Belediye Başkanının Seçim Kampanyasına Kendi Vakfından Bağış Yaptığı Ortaya Çıktı

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın 2021 seçim kampanyasına, Bilal Erdoğan’ın kurduğu TURKEN Vakfı tarafından 6 bin dolar bağış yapıldı. Haberin detayları için buyurun…?

Kaynak: https://nypost.com/2023/11/09/metro/m…

New York Belediye Başkanı Eric Adams’ın 2021 seçim kampanyasına, Bilal Erdoğan’ın kurduğu TURKEN Vakfı tarafından 6 bin dolar bağış yapıldı.

Bağışlar, ABD vatandaşı olan ve TURKEN Vakfı yönetim kurulu üyeliği yapan üç kişiden geldi. Bu bilgiler, The Post tarafından incelenen 2018 ile 2021 tarihleri arasındaki beyannamelerden elde edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak da vakfın yönetim kurulunda bulunan 11 kişiden biri.

Vakfın başkanı Behram Turan, 3 bin dolar bağışta bulundu ancak kampanya limiti aşıldığı için bin dolar iade edildi.

Başka bir bin dolar ise, kampanya kayıtlarında adresi gözükmeyen yönetim kurulu üyesi Memiş Yetim’den geldi. Yetim, bağışının “yakın bir arkadaşı” tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini söyledi ve daha fazla ayrıntı vermekten kaçındı.

Üçüncü bir bağışçı ise iki bin dolarlık bir katkı yaptı. Bağış yapanlar TURKEN Vakfı ile ilişkilerini belirtmediler.

Ayrıca Adams’ın kampanyası, Turkish American Steering Committee (TASC)’de görev yapan, iki yönetim kurulu üyesinden toplam 12 bin 600 dolar tutarında iki bağış aldı.

Kampanya daha sonra katkı sınırlamaları nedeniyle 8 bin doların üzerinde geri ödeme yaptı. Bu bağışçılar da TASC ile ilişkilerini belirtmediler.

Adams kampanyasının avukatı olan Vito Pitta, “Bağışçılar tarafından kampanyaya sunulan belgelerde veya bilgilerde, Turken Foundation veya Turkish American Steering Committee ile bir bağlantıya işaret eden bir şey yok” açıklamasında bulundu.

Belediye Başkanı’nın Turken Foundation ile olan bağlantıları 2017’de, Brooklyn Borough Başkanı olduğu döneme kadar uzanıyor.

Daha önce Türkiye ile olan bağlantılarıyla övünen Adams, 2017’nin Kasım ayında vakfın, öğrenci konutları için Midtown Manhattan’da arazi satın aldıktan sonra düzenlenen temel atma törenine katıldığı görüldü.

FBI Adams’ın belediye başkanlığı kampanyası döneminde, Türk hükümetinden yasa dışı bağışlar alıp almadığını araştırmaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x